Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Holiday Makirina

IZLETI

KORNATI / 08.00-18.00 / polazak s Pirovačke rive (ponedjeljak, srijeda, četvrtak, petak), polazak iz Vodica utorkom
cijena uključuje: prijevoz turističkim m. brodom "Negrit", ulaznicu u NP KornatiI, aperitiv i kekse, ručak (meso ili ribu), čaąa vina - gratis i turističkog vodiča
cijena: /

Nacionalni park Kornati je jedna od najrazvedenijih otočnih skupina na Mediteranu, jedinstven splet od 150 otoka, otočića i hridi razasutih na središnjem djelu Jadrana to je najmodriji kutak Jadrana u kojem modra boja Kornatskog mora jos više dolazi do izražaja u kontrastu s bijelo sivim kamenjarom koji prevladava na otocima. Sa svojim neponovljivo bistrim morem, obiljem sunca, brojnim uvalama, zaljevima i lučicama Kornati su nezaobilazno odredište za nautičare na njihovim lutanjima po Jadranu i pravi izbor za moderne robinzone. NP Kornati od 1980. god. štiti i čuva, od čovijeka - za čovječanstvo, najljepši dio Hrvatskog dijela Jadranskog mora. Granicama parka obuhvaćene su dvije trećine skupine otoka i hridi poznatih pod zajedničkom imenom - Kornati. Park obuhvaća prostor od oko 218 milijuna m2 od čega je 3/4 prostora more a 1/4 povrąine su otoci, otočići i hridi.

Jedna od najupečatljivijih prirodnih pojava na Kornatima su klifovi na nizu otoka Donjih Kornata, koji gledaju prema otvorenom moru. Klifovi se od davnina nazivaju krunama (kruna-corona) pa odatle vjerojatno potiče i ime Kornati. Najviąi kornatski klifovi su na otoku Klobučaru (80 metara), na Mani (65 metara), Rašipu velom (64 metra) itd. Podmorski nastavci tih klisura dosežu i do 100 metara dubine

SLAPOVI KRKE
četvrtak: bus / brod / 09.00-17.30 / polazak s kolodvora Vodice
ponedjeljak, utorak, srijeda, petak, subota i nedjelja: brodom sa rive u Vodicama /09.00-17.30/
cijena uključuje: bus (+ brod iz Šibenika), ulaznica u NP Krka, bogati ručak i turističkog vodiča
cijena: /

Nacionalni park Krka obuhvaća područje uz rijeku Krku koja izvire tri kilometra sjeveroistočno od Knina, teče kroz dubok i ľivopisan kanjon, dug 75 km i tvori bučne slapove - Krčić, Risnjak, Miljacku, Roąki slap (26) i znameniti Skradinski buk (Slapovi Krke 46m), koji je najveća sedrena barijera u Europi. Svojim donjim tokom rijeka Krka protječe kroz Prukljansko jezero, te utječe u 9 km dugačak Šibenski zaljev. U NP Krka posebno se ističu dva kulturno povijesna spomenika: Franjevački samostan na otoku Visovcu i manastir Krka, a u nizu slikovitih naselja na poduručju parka najzanimljivi je Skradin, gradić zaštićen kao spomenik kulture.

Visovac je smješten usred proširenja Krke, gdje je zelena voda rastvorila kršku visoravan iznjedrivąi harmoničan spoj prirodne i povijesne baątine. Okružen brdovitim miljevačkim platoom i preljepim rupskim poljem, ąto s mukom težaka ljepotu sjedinjuju u krilu modrine njegova jezera, prkosi olujama povjesnih nedaća kroz vjekove. Neodoljiva, šarmantna hrid u obilju prirode, koju su redovnici tijekom stoljeća marljivim radom pretvorili u otok pun stabala, ąarenog cvijeća, voća i povrća, neodoljivo privlači turiste. U dokumentima se prvi put spominje u 14. st. kad je na njemu bio Eremitorij. Oko 1445. god. franjevci su se nastanili na tom otoku, proširili otok te se bavili naukom i odgojem, sagradili crkvu i samostan 1576. god. koja je preuređena u 18. st.
FISH PICNIC / 10.00-17.00 / polazak s Pirovačke rive brodom
cijena uključuje: prijevoz brodom, porciju ribica, gratis 1 čaąa vina , kupanje na pješčanoj plaži na otoku Vrgada, tur. vodiča
cijena: /

DUBROVNIK i MEĐUGORJE / 04.30-22.30 / polazak ispred agencije
cijena uključuje: prijevoz busom, ulaznice, turističkog vodiča, ručak i večeru.
Posjet Centro della vita - razgledavanje svetišta u Međugorju.
cijena: /

PLITVICE / 07.00-21.00 / polazak ispred agencije
cijena uključuje: prijevoz busom, ulaznicu u NP Plitvice, ručak i turističkog vodiča
cijena: /


NOĆNO KRSTARENJE PIROVAČKIM ZALJEVOM uz obilazak Otoka ljubavi (Sustipanac) polazak s Pirovačke rive u 21.00
cijena uključuje: noćno krstarenje brodom pirovačkim zaljevom, ribolov s broda pod lampionima, jedan riblji obrok, gratis čaša vina i zabavu uz dalmatinsku glazbu.
cijena: /

RIBOLOV NA VRANSKOM JEZERU (5km od Pirovca)
cijena uključuje: prijevoz busom do jezera , aktivni ribolov, ručak i turističkog vodiča
cijena: 30,00 eur / gosti koriste vlastiti pribor za ribolov.

KRKA / ŠIBENIK
08.30-15.30, petak polazak ispred agencije / hotela
cijena uključuje: prijevoz busom, tur. vodič, ulaznice u Np "Krka", vožnju brodom Skradinski buk - Skradin
cijena: /

TROGIR polazak ispred agencije u 07.30.
cijena uključuje: prijevoz bus, tur. vodič, ulaznice
cijena: /

SPLIT polazak ispred agencije u 07.30.
cijena uključuje: bus, tur. vodič, ulaznice
cijena: /

ZADAR polazak ispred agencije/hotela u 08.00
cijena uključuje: bus, turistički vodič, ulaznice za: zbirku "Zlato i srebro Zadra" i "Sv. Donat" + Arheoloąki muzej Zadar
cijena: /


TURISTIČKI IZLETI U ORGANIZACIJI AGENCIJE MAKIRINA TURIST

izleti se organiziraju svakodnevno i to:

a) brodom: 15 m duľine za 100-110 pax
u nacionalne parkove: "Kornati" + "Krka", te fisch-picnic na otok Vrgada
po želji organiziramo noćne voľnje pirovačkim zaljevom do otoka ljubavi (Sustipanac)

b) autobusom: NP Krka, Zadar + Nin, Trogir, Split, Dubrovnik, Međugorje, NP Plitvice
za organizirane grupe (minimum 35 osoba), za avansna plaćanja odobravamo popust od 15 %
na induvidualne cijene izleta.
AVANTURE


RAFTING - avantura na rijeci Cetini

Samo 25 km od Splita i Makarske, nalazi se prekrasni gradić s piratskom prošloąću - Omią. Smjeąten na ušću rijeke Cetine i ispod litica Mosora i Omiąke Dinare, Omiš pruža fantastične mogućnosti za sve vrste aktivnosti u prirodi, od šetnje, vožnji biciklom, kanyoninga, slobodnog penjanja, paraglidinga, ronjenja, jedrenja, do raftinga.

a) Rafting - klasa I-II (cca. 9,5 km s ciljem u restoranu Radmanove Mlinice)
Organizator goste dočekuje u restoranu Radmanove Mlinice (6 km od Omiša, lijevom obalom Cetine), odakle se organiziranim prijevozom ide na startno mjesto. Izlet završava u Radmanovim mlinicama, nakon 3-4 sata splavarenja kanjonom jedne od najljepših hrvatskih rijeka. Temperatura vode u sezoni je oko 20 stupnjeva, a zraka oko 30 stupnjeva, pa je pogodna za kupanje, hidro masaže i slično. Cijelim putem se izmjenjuju mirni dijelovi i brzaci, čija je klasa I-II (lako savladivi, srednji valovi i stijene, povremeno su potrebni kombinirani manevri u uskim prolazima), i ne zahtijevaju posebnu fizičku pripremu ili iskustvo, pa mogu sudjelovati i djeca od 10-14 godina (30 % popusta) uz prisustvo roditelja.

Prvi trenuci prolaze u upoznavanju vodiča i posade, preuzimanju i isprobavanju opreme potrebne za splavarenje (prsluk za plivanje, kaciga, veslo). Rijeka je na startu mirna, pa je to idealno mjesto za upoznavanje gostiju s osnovnim vještinama koje trebaju usvojiti, kako bi putovanje bilo što ugodnije i sigurnije. Naime, drugi dio staze obiluje brzacima, preprekama, vodopadima i bujnom vegetacijom, koja ''gradi žive tunele gdje stječemo dojam da smo stotine kilometara udaljeni od civilizacije. U tom dijelu posjećujemo prekrasnu pećinu koja se proteže iza slapa Studenci, nakon čega imamo pauzu za lagani obrok. Nakon tih uzbuđenja Cetina se pred samim ciljem u Radmanovim Mlinicama smiruje i pruža nam priliku za sređivanje dojmova.

b) Rafting - klasa II-III (cca. 7 km s startom u Blatu na Cetini)
Rafting izlet na ovom dijelu rijeke Cetine moguće je organizirati ukoliko je protok vode 12 kubika u sekundi, (uobičajeni ljetni protok vode je 5-8 metara kubnih u sezoni).
Goste dočekujemo na benzinskoj stanici u Zadvarju (ukoliko se prethodno ne dogovorimo drugačije), odakle organiziramo transport do Blata na Cetini gdje je startno mjesto. Spust kroz veličanstveni kanjon dubine 40-100 metara traje oko 2 sata, nakon čega slijedi uspon na vrh gdje nas čekaju automobili gostiju ili organizirani transport, ukoliko su gosti njime došli.

Na našem putovanju vidjet ćete raznovrsnu floru i faunu, istražiti fenomene dalmatinskog krąa i pružiti svoj doprinos naporima za očuvanje rijeka i prirode u cjelini.

Kratke hlače i majica, zatvorene sandale ili sportska obuća je sve što nam je potrebno za boravak na rijeci. Ostalu opremu osigurava organizator. Ponesite ručnik, suhu odjeću i obuću koju ćete obući poslije izleta. Na rijeci je dobro imati neku vrstu zaštite od sunca. Akoželite fotografirati, preporučujemo aparate otporne na vodu (možete ponijeti vodootporni aparat za jednokratnu upotrebu). Ne preporučujemo nošenje dragocjenosti (nakit, satovi i slično), a ukoliko nosite naočale pričvrstite ih vrpcom.

Putovanja u divljini uključuju i rizik od ozljeda; da bi ih izbjegli potrebno je slušati upute vodiča!
Nikakva opojna sredstva i(ili) alkoholna pića nisu dozvoljena!
Strogo je zabranjeno bilo kakvo uništavanje i onečišćavanje okoliša!

Cijene:
a) Rafting - klasa I-II - /
b) Rafting - klasa II-III - /

U cijenu je uračunat prijevoz od Radmanovih mlinica (ili Zadvarja ) do starta, riječna taksa, najam čamca i opreme (kaciga, prsluk za plivanje i veslo), najam rafting vodiča, voćni obrok, osiguranje i PDV.

U slučaju potrebe osiguravamo i zimsku opremu (vodonepropusni anorak, neoprenske čarape i neoprensko dugo odijelo).

Bez obzira na vrijeme polaska izlete je potrebno rezervirati i ostaviti telefonski broj na koji se mogu javiti eventualne promjene.

KANU
Lagano veslanje na mirnim dijelovima rijeke Cetine u nepotopivom kajaku za dvije osobe, ili u kanuima za viąe ljudi, ali i savladavanje brzaca idealnih za početnike, ostat će Vam u trajnom sjećanju. Slijedeći riječne struje, proći ćete kroz slikovita polja kojima vijuga rijeka i, opuąteni, osjetiti opijenost tiąinom i mirom koji Vas okruľuje.


CANYONING
Tisućama godina je rijeka Cetina oblikovala kanjon stvarajući čudesne oblike u kamenu svoga korita. Bistra i čista rijeka ugodna za kupanje, litice visoke i do sto osamdeset metara, slapovi, podzemni tuneli, jezera, pedeset metara visok vodopad Gubavica i ąum rijeke, koji postaje sve jači, pruľit će Vam doľivlaj istinske snage i ljepote prirode.


MOUNTAIN BIKE
Vidjeti, sluąati i dotaknuti prirodu, uľľivajući pritom u laganoj voľnji biciklom, ili osvojiti vrh, spustiti se s planine, izazvati tijelo po makadamskim putevima u podnoľju, pratiti tok rijeke, otkriti otoke birajući različite bike-nivoe, izuzetno je zadovoljstvo. Priključite li se, otkrit ćete novi svijet i slaviti okus vlastite pobjede.


SLOBODNO PENJANJE - "FREE CLIMBING"
Slobodno penjanje pod nadzorom instruktora i uz odgovarajuću penjačku opremu, potpuno je siguran sport u kojemu se mogu okuąati, zaista svi. Najvaľnije je znati odabrati smjer - da teľina penjanja odgovara Vaąim tjelesnim sposobnostima i uľivat ćete u penjanju, jednako kao ąto to čine iskusni penjači.


MORSKI KAJAK - SEA KAYAK
Ako su Vas zamorile vreva i buka plaľa punih kupača, pokuąajte kajakom doći do pustih, ąljunkovitih plaľa pristupačnih jedino morskim putem. Istraľivat ćete ąpilje i pećine, podzemne izvore vode i kupat se u prekrasnom, kristalno čistom moru.


PAINTBALL
U ovoj igri koja podľe adrenalin i privlači ljude ľeljne zabave, podjednako su vaľne tjelesna pripremljenost i inteligencija. ratna igra u kojoj gađate kuglicama koje ostavljaju trag bojom, traľi vaąu potpunu pozornost i koncentraciju. Paintball je, uz već postojeće terene, moguće organizirati na brojnim lokacijama na obali i otocima.


JAHANJE

SOKOLARSKI CENTAR

ŠPORTSKI RIBOLOV - ''BIG GAME FISHING''


ŠPORTSKI RIBOLOV - na rijeci Cetina

 

 BICIKLIZAM NA VRANSKOM JEZERU


Ako ste zaljubljenik u prirodu, volite duge šetnje ili uživate u voľnji bicikiom pred vama je karta koja ce vam sve to omogućiti.

lz centra Pirovca staza vas vodi u pravcu Stankovaca a onda imate više mogućnosti:

 

1. Nakon 4 km skrenete lijevo na bijeli put kroz maslinike i vinograde i već nakon 4,5 km dolazite u blizinu Vranskog jezera. Na križanju puteva možete odabrati dva pravca: Lijevi vas vodi do Prosike (3 km) i uz povećan oprez u duľini 2 km po magistrali, natrag u Pirovac, Desno se ukijučujete na duľu rutu po kojoj moľete stići do Vrane (19 km) ili Banjevaca (5 km)

2. Krenete li za Kaąić (7 km) pa kroz mjesto bijelim putem dođete do križanja (2 km) i tu
skrenete lijevo onda jezeru prilazite sa sjeveme strane kroz interesantan kanjon.

3. Ukoliko iz Pirovca krenete za Banjevce (9 km) dođete do Donjih Bakovića (3 km) i svladate uspon do vidikovca "Kamenjarka" (2 km) pred vama je slika Vranskog jezera i pogled na Kornatsko otočje.

Uživajte!!!

Mi vas sa radošću očekujemo u Pirovcu.